We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Robin Slakhorst (Symbid) over de vele financieringsmogelijkheden voor het mkb

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 17 november 2015
PROFILE - The Funding Network is een nieuw initiatief van de oprichters van crowdfund-platform Symbid. Medeoprichter Robin Slakhorst bundelt alle financieringsvormen op een site en koppelt deze aan mkb'ers.     

"We wilden een aandelenmarkt bouwen voor het mkb, want we miste net dat stukje geld om een bedrijf op te starten", vertelt Slakhorst over de start van Symbid vier jaar geleden. "We ontdekten gaandeweg echter dat ondernemers gewoon geld zoeken en moeite hebben om te bepalen welk smaakje dat dan moet zijn."

Sinds een paar maanden is ook The Funding Network een feit. "Een financieringsnetwerk met een eigen dossier voor jouw bedrijf", aldus Slakhorst."Op basis daarvan kunnen we kijken welke vorm van financiering bij het bedrijf past, en ondernemers linken aan investeerders." 

Logisch
Dat klinkt logisch, zegt de ondernemer, maar er zit wel degelijk kennis en techniek achter. "We maken een risicoprofiel voor elk bedrijf." Symbid en The Funding Network vullen het gat op dat de bank achterlaat. "43 procent van de ondernemers krijgt een nee op zijn financieringsaanvraag bij de bank", aldus Slakhorst. 

En daarom ziet hij steeds vaker gestapelde financiering. Bedrijven halen een beetjes geld op verschillende plekken. "Wij hebben een automatisch rapportagesysteem, waarop investeerders kunnen zien hoe het gaat met een bedrijf."  
 

Robin Slakhorst

Robin Slakhorst Symbid was in 2011 een van de eerste crowdfundinitiatieven op basis van aandelen ter wereld. Medeoprichter Robin Slakhorst constateerde een behoefte aan data-gedreven MKB-financiering. Met moderne technologie brengt het bedrijf alternatieve en traditionele financieringsvormen bij elkaar. 
Lees meer over Robin Slakhorst.