We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maurice van Tilburg (Euronext Amsterdam) over een groeiende beurs en nieuwe financieringsvormen

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 13 april 2016
Hij is de baas van de voorzichtig groeiende beursmaatschappij Euronext Amsterdam en wil in die hoedanigheid bedrijven helpen groeien met “meaningfull” financiering. Maurice van Tilburg maakt zich met Euronext bijvoorbeeld sterk voor een nieuw wetsvoorstel die optiehandelaren moet beschermen tegen een faillissement van de bank. "We willen ervoor zorgen dat de handelaren dan niet hun derivaten kwijt zijn", aldus Van Tilburg.

De ceo wil vooral de oplossingen die zijn bedrijf vindt laten zien. Zo werd er voor het mkb een 'Beneluxmarkt' ontwikkeld, zodat ook kleinere Nederlandse bedrijven geld van pensioenfondsen uit België kunnen ophalen. "Euronext is goed in het linken van diensten en het vertalen van ideeën naar processen en systemen." 

Maurice van Tilburg

Maurice van Tilburg Maurice van Tilburg is ceo van Euronext Amsterdam, de internationale, pan-Europese beursmaatschappij met als belangrijkste activiteit de handel in effecten en derivaten. 
Daarnaast is Maurice actief als kunstschilder.
Lees meer over Maurice van Tilburg.