We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Robert de Boeck (Antea) over het imago van private equity: 'We communiceren te weinig naar buiten toe'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 7 juni 2016
PROFILE – Private equityhuizen worden er vaak van beticht ‘aasgieren’ te zijn. Robert De Boeck, oprichter van participatiemaatschappij Antea, noemt het excessen. "Er zijn 1400 bedrijven in Nederland die met private equity zijn gefinancierd. En dat worden er alleen maar meer", zegt hij. "Ons probleem is dat we te weinig naar buiten toe communiceren."
 

Private equity is desondanks niet voor niets 'private', dat koppel je niet zomaar aan een beursnotering zoals Value8 dat doet, vindt de investeerder. "Wil je volledig transparant zijn, dan moet je de cijfers van al je deelnemingen naar buiten kunnen brengen. En dat kan Value8-baas Peter Paul de Vries niet", zegt De Boeck.

De Bock, met een gepeperde mening over meer onderwerpen, zoals het vrouwenquotum, investeert alleen in het mkb. "Bij het mkb gaat het om management, management en management. Wij zijn eigenlijk een headhunter met een zak geld." Antea was al vijf keer op rij de beste participatiemaatschappij van Nederland. "Ik weet niet wat ons zo bijzonder maakt, we zijn open en transparant. We lijken wel een beetje de Queen van de participatiemaatschappijen, die staan ook altijd op één."

Robert de Boeck

Robert de Boeck Robert De Boeck is de oprichter en directeur van Antea, een kapitaalverstrekker voor het mkb. Het bedrijf werd dit jaar door Venture Capital Gids voor de vijfde keer uitgeroepen tot Beste Participatiemaatschappij van Nederland. 
Lees meer over Robert de Boeck.